Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

                                 


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(facebook) ενημερωθήκαμε για την εκδήλωση στις 22/6/2016 με τίτλο: 
« Όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού- Ναι στο Μητροπολιτικό Πάρκο. Όχι στον καζινοκαπιταλισμό»-Διοργανωτής Κωνσταντίνος Παπαδημητρόπουλος.

To Δίκτυο Σπιθών Ελλάδος του  Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, μετά το παραπάνω κάλεσμα παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση το Δίκτυο Σπιθών Ελλάδος  κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. (Το ψήφισμα το παραθέτουμε παρακάτω).

Στην πραγματικότητα όμως η εκδήλωση διοργανώθηκε από την δημοτική συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης του κ. Χρήστου Γκορτζίδη.

Στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε μετά την εκδήλωση το Δίκτυο Σπιθών φαίνεται να υποστηρίζει την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη ενώ το ψήφισμα μας  απευθύνεται καθαρά στην στήριξη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και μόνο.

Για αυτόν τον λόγο δεν διαβάστηκε το ψήφισμά μας στην εκδήλωση και ούτε αναρτήθηκε στον ιστότοπο  της Δημοτικής Συνεργασίας, όπως μας είχαν υποσχεθεί.

Θέλουμε να δηλώσουμε από τώρα και στο εξής ότι το Δίκτυο Σπιθών Ελλάδος δεν θα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που δεν έχουν τελικό σκοπό την συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου όπως το οραματίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γιατί εμείς δεν θεωρούμε το ξεπούλημα του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποιήσει, ούτε επενδυτές τους οικονομικούς κατακτητές της Lamda Development


Πιστεύουμε ότι για να σωθεί το Ελληνικό μόνο μια πρόταση είναι εφικτή: Αυτή του Μίκη Θεοδωράκη για κατάληψη του χώρου του Ελληνικού και η οποία περιέχεται στο ψήφισμα που επιδόθηκε. Καθήκον  της επιτροπής είναι να το κάνει πράξει.

                                                    
ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας του Κινήματος Ανεξάρτητών Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, δηλώνει κατ’ αρχήν την αμέριστη συμπαράσταση του στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και βρίσκεται δίπλα του στον αγώνα εναντίον του ξεπουλήματος του Ελληνικού.
Επαναφέρουμε την πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη που έκανε στην συναυλία-εκδήλωση στο χώρο του Ελληνικού και η οποία συμπυκνωνόταν στα εξής:

Είπε λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης:

«Όταν η εξουσία παίρνει αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων του Λαού τότε η απάντηση είναι η Ανυπακοή.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η κατάληψη του Ελληνικού από το Λαό με παράλληλες πολιτιστικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Με μπροστάρη την νεολαία να καλεσθούν οι δημότες και με σκηνές να κατασκηνώσουν στο χώρο του αεροδρομίου.
Όσο για μένα ως και με αναπηρικό καροτσάκι θα έρθω να εγκατασταθώ και εγώ σε μια σκηνή για να βλέπω και την θάλασσα».

Καλούμε την Επιτροπή Αγώνα να συντονίσει όλους τους δημότες για να γίνει η πρόταση πραγματικότητα σαν η μόνη λύση που θα αντιμετωπίσει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: